green dot Beschikbaar voor nieuwe projecten!

Websites Voor School

Dit project werd gerealiseerd tijdens mijn stage bij Van Laarhoven Websites. Dit bedrijf wilde uitbreiden met een speciale afdeling voor basisscholen. Mijn bijdrage aan deze uitbreiding was de huisstijl en de ontwikelling van de website.

Als eerste had ik onderzoek gedaan naar de doelgroep, de markt en de concurrentie om de gebruiker centraal te kunnen stellen. Op basis van dit onderzoek ben ik schetsen en ontwerpen gaan ontwikkelen.

Over het algemeen moet de website de gebruiker beknopte maar duidelijke informatie bieden over de mogelijkheden om een website aan te schaffen. Daarnaast had ik de look en feel van de website dynamisch en gelukkig gehouden, net als de kinderen op een basisschool.

  • Samenwerking: Van Laarhoven Websites
  • Branche: Media Design
  • Project opleveringen:
    Onderzoek, Gebruikers interviews, Huisstijl, UI/UX Designs en programmeren
style tiles

Onderzoek

Ik had tijdens mijn onderzoek gebruik gemaakt van bestaande onderzoeken, interviews en persona’s. Uit deze studies viel het volgende op:

1. De doelgroep heeft weinig ervaring met internet.

2. Scholen lopen achter op ICT-gebied.

3. Het publiek wil eerlijk en persoonlijk worden geïnformeerd.

Ik heb vervolgens de huidige trends in het web en grafisch ontwerp onderzocht. Dit ging onderzoek was afgebakend tot het lettertype, de kleuren en vormen gevolgd door stijltegels om de klant een duidelijk beeld te geven van de sfeer op de site.

sketches logo

Schetsen – logo ontwerp

De volgende stap was de bedrijfsidentiteit die bestond uit een logo ontwerp, briefpapier en reclameborden.

Dankzij het kleuronderzoek kon ik een kleurencombinatie ontwerpen die past bij het merk Websites Voor School.

De schetsen hebben meerdere iteraties en discussies met de klant ondergaan voordat de juiste naar voren kwam.

website sketches

Schetsen – webdesign

Nadat de huisstijl was ontworpen, heb ik verschillende lay-outs ontworpen met gebruik van wireframes. Tijdens dit proces probeerde ik een balans te vinden tussen de hoeveelheid informatie die op het scherm werd getoond en de witruimte er omheen.

Na bespreking van de wireframes met de doelgroep en de klant, kwamen we tot een overeenkomst en had ik de kleuren en lettertypen aan de wireframes toegevoegd.

logo design usage

Design – logo

Na veel schetsen, iteraties en interne besprekingen hadden we een overeenstemming bereikt over het logo. Het werd het raket logo. Dit logo staat voor het lanceren van websites en om altijd de lat hoger te leggen.

Nu de kleur en het logo klaar waren, was ik van daaruit het briefpapier en reclameborden gaan ontwerpen. De laatste stap was een stijldocument opstellen zodat derden het logo van Websites Voor School op de juiste manier kunnen toepassen.

website-design-verbeek-media-design

Design – website

Het definitieve ontwerp is ontwikkeld op het Joomla! CMS-systeem. Een vereiste van Van Laarhoven, omdat zij werken met dit systeem. De website bevatte veel componenten en aangepaste onderdelen*.

En zoals u kunt zien, heeft de website een kinderlijke maar toch professionele uitstraling. De knoppen zijn gemakkelijk te vinden en spreken voor zich. Dankzij de aangepaste componenten heeft de site meer speelse elementen gekregen die de dynamiek en de algehele web ervaring verbeterd hebben.

* De gebruikerscomponenten werden ontwikkeld via CSS3, HTML5, PHP en Javascript.

websites voor school main
pakketten-ui-ux-page
portfolio-ui-ux-page
about-ui-ux-page
jasper-oving-webdesign

– Jasper Oving –

We hebben besloten om een aparte website voor scholen op te zetten.

Het probleem is dat we ons ervan bewust waren dat we geen afzonderlijk communicatiekanaal hadden voor onze doelgroep: basisscholen. basisscholen moeten anders worden benaderd dan bedrijven. Daarom hebben we besloten om een aparte website voor scholen op te zetten.

Maikel is erg sociaal en past echt in een team. Taken die in opdracht werden uitgevoerd, werden onafhankelijk uitgevoerd en, waar nodig, eerst besproken tussen collega’s. Bovendien was alles goed gedocumenteerd.

Naast onafhankelijke, goede kennis van het vak is teamwork een van de beste eigenschappen van Maikel.