green dot Beschikbaar voor nieuwe projecten!

Chimpworks

Chimpworks is een jong en gedreven bedrijf met als missie om mobiele spelers over de hele wereld leuke en boeiende korte ervaringen te bieden. Gericht op het verleggen van hun grenzen door kansen te zien en innoveren binnen de mobiele gaming industrie en het goede voorbeeld te geven.

Samen met Olaf ben ik rond de tafel gaan zitten om het verhaal en het doel van de website in kaart te brengen. Daarbij was het doel om meer vacatures te kunnen vervullen. Dit wilde we gaan doen door een website te ontwerpen die de ervaring, stijlen en sfeer van het energieke bedrijf te representeren.

  • Samenwerking: Freelance
  • Branche: Chimpworks
  • Project opleveringen:
    Website ontwerp en realisatie

Kleuren en typografie

Een van de basis elementen van een website ontwerp zijn de kleuren en de typografie. Door de juiste samenstelling van kleuren krijg je het juiste gevoel dat in lijn licht met het bedrijf en haar kernwaarden. Voor de typografie hebben we voor een sans-serif lettertype gekozen om het een jong en moderne uitstraling te geven. Poppins was het meest geschikt omdat dit lettertype strakke en evenwichtige vormen bevatten.

Website ontwerp

Om de bezoeker een leuke, speelse en energieke ervaring te geven, zijn de elementen in de website niet overal strak uitgelijnd. Ook is er gebruik gemaakt van de vormen en personages uit de games om de website meer te verweven in de stijl van de producties van Chimpworks.

Favicon

– Steven de Bruin –

Hier komt de review.