Dit maakt een logo ontwerp sterk

Leer in dit artikel waarom een logo ontwerp als sterk bevonden wordt en door anderen weer niet. Heeft uw bedrijf hier ook mee te maken of vind u dat het logo ontwerp beter kan? Lees dan verder.

Waarom ieder merk een logo nodig heeft

Een logo is een samensmelting van een beeldmerk en een woord, vaak de naam van het merk. Niet alleen bedrijven hebben een logo, denk bijvoorbeeld ook aan organisaties of sportclubs. Maar in dit artikel hebben we het over een logo voor een bedrijf.

Het doel van een logo is altijd om een herkenbaar beeld te creëren die de doelgroep associeert met de kernwaardes van het bedrijf. Het logo wordt toegepast op de verschillende marketinguitingen van het bedrijf waar de doelgroep mee in aanraking gaat komen, bijvoorbeeld Facebook berichten of advertenties.

Wanneer is een logo ontwerp sterk?

Je hoort mensen vaak zeggen “dit is een goed logo” of “het logo van bedrijf X vind ik erg sterk”. Is een logo van Nike bijvoorbeeld beter dan het logo van Adidas? Sommige zullen zeggen dat Nike beter is en anderen zullen zeggen dat het logo van Adidas beter is. Maar deze uitspraken zijn altijd een beetje onduidelijk, want wat maakt een logo ontwerp nu echt sterk?

De nadruk moet niet liggen op wat een logo sterk maakt, maar door wie deze als sterk bevonden wordt.

Wat een logo sterk maakt komt tijdens de ontwerpfase naar voren. Hierbij gaat een ontwerper op zoek naar de juiste vorm die aansluit bij de kernwaarden van het bedrijf. De ervaring, academische kennis en inspiratie helpt de ontwerper om tot een logo ontwerp te komen.

Door wie het logo sterk wordt bevonden, komt aan bod wanneer het logo in gebruikt wordt genomen en mensen kennis maken met het logo en het bedrijf. Het is de kunst om het logo te associëren met de kernwaarden van het bedrijf, door die kernwaardes overal in toe te passen binnen de marketingstrategie van het bedrijf. Hierdoor gaat er een mening gevormd worden vanuit de beleving die de klant heeft met het bedrijf.

Uw merk voorzien van een (nieuw) logo?

Heeft uw bedrijf, of kent u een bedrijf, die op zoek is naar een creatief logo ontwerp? Of kan uw bedrijf een nieuw logo ontwerp gebruiken omdat het bedrijf bijvoorbeeld meer dan 10 jaar bestaat?

Verbeek Media en Design kan u helpen bij de volgende stap van uw bedrijf. Stuur me een berichtje en laten we samen kijken wat de volgende stap voor uw bedrijf gaat zijn.