Digitalisering voor MKB bedrijven: meegaan of stilstaan?

Digitaliseren is nog steeds een hot topic onder vele bedrijven. Voor sommige bedrijven is het vanzelfsprekend maar bij anderen ligt dat net wat anders. In dit artikel vertel ik u wat de belangen zijn van het digitaliseren als MKB bedrijf, waar u aan kunt denken als het gaat om digitalisering en hoe wij daar jou bij kunnen helpen.

Waarom MKB bedrijven moeten digitaliseren

Eigenlijk kun je er niet meer omheen. De digitalisering. Zo zijn bijvoorbeeld traditionele marketing uitingen zoals flyers en brochures flink aan het afnemen en neemt het digitaal adverteren alleen maar toe.

In het algemeen wordt onder digitalisering het volgende verstaan: apparatuur, software, (kantoor) automatisering, producten en diensten die door het bedrijf aangeboden worden, online marketing en het verzamelen en gebruiken van (digitale) data. In dit artikel spreken we over online marketing en het inzetten van digitale data voor MKB bedrijven.

Het digitaliseren van online marketing zorgt ervoor dat processen versneld en geautomatiseerd ingezet kunnen gaan worden. Uit de geautomatiseerd processen ontstaat meer en sneller data dan voorheen. Dit biedt kansen en mogelijkheden om de volgende stap te maken op basis van deze gegevens. De voornaamste reden voor dit resultaat is om te groeien als bedrijf en het bereik van uw merk naar een volgend niveau te brengen.

De digitalisering, of het uitbreiden hiervan, brengt ook verschillende voordelen met zich mee voor uw MKB bedrijf:

   1. Loop voorop in plaats van achteraan
    In plaats van dat u “met de tijd mee gaat” gaat u veel sneller mee in de ontwikkelingen van de digitalisering. Eenmaal in de digitalisering, dan is de volgende stap minder groot.
   2. Concurrentievoordeel
    U hebt als bedrijf een streepje voor op de concurrent. 
   3. Groei van uw bedrijf
    De groei van het bedrijf kan in een stroomversnelling terecht komen.
   4. Meer grip op uw volgende actie
    U krijgt meer grip op investeringen, daardoor weet u waar u extra op kunt investeren en waar u eventueel minder in moet investeren.
   5. Betere communicatie
    Sneller en eenvoudiger met uw klant kunnen communiceren.

Dit zijn enkele voordelen voor een MKB bedrijf om de volgende stap te maken en meer grip te krijgen op de bewegingen van uw bedrijf.

Hoe start je met digitaliseren van uw bedrijf?

Heeft uw bedrijf, of kent u een bedrijf, die op zoek is naar een creatief logo Het kan zijn dat uw bedrijf al een start heeft gemaakt in online marketing en met het verzamelen van data. Bijvoorbeeld via een website of social media data. Maar als u de volgende stap wilt maken in online marketing en het inzetten van data moet u verder denken.

Het is bewezen dat hoe meer u uw merk onder de aandacht brengt, des te meer resultaat eruit zullen komen. Bijvoorbeeld meer merkbekendheid is gelijk aan meer klanten, tegelijkertijd ontwikkelt uw bedrijf ook een betere band met uw publiek. Zelfs als het doel niet wordt behaald kunt u leren van de data die het gegeneerd heeft.

Ga eens bij uw bedrijf na. Is uw bedrijf al data aan het verzamelen en wordt dit ingezet om de volgende stappen te bepalen? Wordt er aan social media of e-mail marketing gedaan met een helder doel en duidelijke strategie?

Dit zijn enkele voorbeelden die komen kijken bij het digitaliseren van de marketing processen. Het voordeel is dat uw bedrijf relatief klein kan beginnen met digitaliseren en dit uit kan laten groeien zodra het zijn vruchten afwerpt.

Het digitaliseren begint door erover na te denken wat u wilt bereiken met verschillende communicatie kanalen. Stel bedrijfs- /marketingdoelen en probeer deze in een vooraf voorgestelde periode te behalen. Meet data en gebruik die data om uw volgende stap te bepalen in bijvoorbeeld online marketing.

Digitaliseren met Verbeek Media & Design.

Digitalisering binnen een MKB bedrijf kan veel tijd in beslag nemen. Wij begrijpen ook goed dat er andere prioriteiten liggen binnen uw bedrijf. Maar Verbeek Media & Design kan uw partner worden op dit gebied, hierdoor is uw bedrijf hier relatief weinig extra tijd aan kwijt.

Verbeek Media & Design zal de digitalisering op gebied van online marketing en het in kaart brengen van de data met u opzetten. Zodra er een basis ligt kunnen we dit stapsgewijs uit gaan breiden tot het gewenste niveau.

Bent u al gestart met het digitaliseren of ziet u hier ook kansen in? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen kijken wat er voor uw bedrijf nodig is om de digitalisering naar een volgend niveau te brengen. Het start allemaal met een gesprek en een kopje koffie.